Voorstellen

 

Even voorstellen…..

Wij zijn Peter en Barbara Nieuwenweg. Wij wonen met ons gezin in Hengelo (o) Ik ,Peter ,geboren in 1967 in Borne, bouw deze site in elkaar. Ik werk als inspecteur bij een bliksembeveiligingsbedrijf uit het noorden van het land.

Barbara ,ook geboren in Borne in 1971, schrijft de teksten van het dagboek. Zij is huisvrouw en is daarnaast als zelfstandig ondernemer drie dagen in de week werkzaam als gastouder in ons eigen huis voor kinderen van 0 tot 4 jaar.Tevens werkt ze donderdags als conciërge op basisschool “de bron” hier in Hengelo.
Voor meer info over Barbara’s bedrijf:

www.kinderoppasbarbamama.nl

We hebben een zoon,Tom, van (inmiddels) zeventien jaar en een dochter, Marijke, van (inmiddels) dertien jaar. Marijke is geboren met het Syndroom van Down. Naast het Syndroom van Down heeft Marijke een glutenallergie maar is ze verder gezond.
Met Tom gaat het goed! Tom gaat naar de vierde klas van het voortgezet onderwijs op het Twickel , hier in Hengelo. Marijke gaat nu naar groep één van het speciaal voortgezet onderwijs op het Korhoen ook in Hengelo.

wij

Het Syndroom van Down is in het begin wel schrikken! Natuurlijk ga je er in éérste instantie van uit dat je na je éérste kind ook nog een gezond tweede kind krijgt zoals bij bijna iedereen.

Als dan blijkt dat het dan net even anders met jou kindje gaat, word je wel meteen met de neus op de feiten gedrukt! Niets lijkt zo vanzelfsprekend als het krijgen van een (gezond) kind,echter, niets van dit alles is minder waar!
Heel veel stellen hebben problemen met het krijgen van kinderen!. En als het dan eindelijk lukt om zwanger te raken dan moet je nog maar afwachten of het een gezond kindje is.
Dit is natuurlijk bij de geboorte altijd een spannend moment. Als je dan ouder word van een kindje met het Syndroom van down, dan kun je na de éérste schrik twee dingen doen ;

Of je blijft piekeren en jezelf afvragen waarom jou dit nu moet overkomen en wat er van je kindje terecht zal komen, of je zet je schouders eronder en gaat ervoor!

Dat is natuurlijk makkelijk gezegd,… maar goed. Bij ons ging dat ‘omschakelpunt’, om het zo maar even te zeggen,vrij snel.
Het gaat tenslotte om je eigen kind! Je eigen vlees en bloed ! Als je dan samen besluit om ervoor te knokken dan ga je het Downsyndroom niet meer als handicap zien maar meer als uitdaging!
Het Syndroom van down bij Marijke was ons van te voren niet bekend, Maar, als we het tijdens de zwangerschap geweten hadden, was ze er ook gekomen want abortus is bij ons geen optie, alles is welkom!

De website gaat over ons gezin en over Marijke in het bijzonder.

We willen iedereen,.. (maar ook aanstaande en jonge ouders van kinderen met het Syndroom van Down in het bijzonder laten zien dat het krijgen van zo’n kindje beslist niet het einde van je eigen ‘mooie leventje’ betekend, maar dat je met een wat bijgesteld verwachtingspatroon een heel andere kijk op leven krijgt dan dat je dat had in je (voor veel mensen) voorheen hektische wereldje. Met het Syndroom van Down, zoals dat bij Marijke, valt heel goed te leven.
Je word je heel bewust van de wijze en manier waarop je je kinderen (gaat )opvoed(en). Het verrijkt je leven op een manier waar je als kersverse ouder nog geen idee van hebt.
Alles ga je anders zien.Bepaalde dingen worden heel belangrijk. Andere voorheen belangrijke dingen hebben in jou ogen niet meer zoveel waarde.
Je leert mensen kennen die je anders nooit zou hebben leren kennen,je staat beslist niet alleen! Wij hebben naast het gedeelte over Marijke een info gedeelte op onze website staan.
Als je zelf een kindje met down krijgt, is het beste wat je kunt doen zo snel mogelijk contact te zoeken met een patiëntenvereniging (bijvoorbeeld) de SDS (Stichting Down Syndroom)
Voor echt medische vragen over het Syndroom van Down kun je bij hen terecht. Zoek je kontakt met ouders uit je eigen omgeving dan kun je hiervoor bij de diverse kernen van de SDS terecht.
Elders (met name op het internet) is er ook ontzettend veel informatie te vinden over Downsyndroom Dit sterkt je in het in het feit dat je niet alleen voor staat.En dat sta je echt niet!
We hopen dat je op deze site die info kunt vinden die voor jou op dit moment van belang is. Heb je aan ons nog vragen over down of over iets op de website dan kun je ons altijd mailen.

Met vriendelijke groet, Peter en Barbara Nieuwenweg.

P.S: Momenteel bouwen we de website om.Deze stond al jaren online maar voldeed niet meer aan de verwachtingen van deze tijd.
Natuurlijk is het een heel werk maar we hopen toch binnen afzienbare tijd alles te hebben omgezet zodat het op alle browsers en mobiel goed te lezen is.